75 strikkede blomsterblokker (Heftet)

Forfatter:

Denise Samson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 75 floral knitted bloks
Oversatt av: Samson, Denise
ISBN/EAN: 9788202425647
Omtale 75 strikkede blomsterblokker

Kast deg over restekurven og la det blomstre!

Lær deg spennende strikketeknikker!

La deg inspirere til strikk av flotte blomstermønstre. Boka inneholder over 75 mønstre og det fine med disse små blokkene er at de er enkle å ta med seg og raske å gjøre ferdig.
Blokkene kan du bruke til å sette sammen til et større teppe eller de kan stå alene, som for eksempel som et motiv på en gryteklut. Alle blomstene og bladene vises med diagrammer, og de aller fleste blomstermotivene trenger kun grunnleggende strikkeferdigheter.

Du får forslag til både enkle firkantede blokker strikket rett opp eller diagonalt – til geometriske blokker strikket rundt. Du vil lære mange forskjellige teknikker, som intarsia, struktur— og hullmønstre. Blokkene er organisert i tre deler: tradisjonelle mønstre, strukturmønstre og motivmønstre. Alle blokkene har gode beskrivelser til alle mønstrene samt noen diagrammer. 

Kast deg over restegarnkurven, for her kan du bruke alle typer garn, til og med ullbroderigarn. Alle mønstre forteller anbefalt garntype og pinnestørrelse.
Du finner også et eget kapittel om grunnleggende strikke- og hekleteknikker samt grundig veiledning til hvordan du monterer, syr sammen blokkene og kanter.
Tips! Når du har strikket ferdig blokkene, må du bestemme deg for hvordan du skal montere dem. En generell regel er at du bruker det mørkeste garnet når du syr sammen blokker i forskjellige farger eller toner.

Blomsterblokkene kan kombineres og brukes på mange forskjellige måter. Du finner også et utvalg av forskjellige flotte design du kan lage eller som kan gi deg inspirasjon til hvordan du kan sette sammen blokkene til egne prosjekter. Med dette som utgangspunkt er det bare å sette fantasien i sving:)

Til toppen

Utdrag

Valg av garn

Det finnes et hav av garntyper og farger å velge mellom. Å eksperimentere med ulike garnsorter er både morsomt og utfordrende, og kan gi helt forskjellige resultater.

GARN
Garn finnes i alle tykkelser, fra det supertynne til veldig tykt. Hvis du har lyst til å strikke en hel blomsterbutikk, del garnet ditt inn i fargegrupper og legg nøstene i gjennomsiktige plastposer slik at du har en hel fargepalett å jobbe med. Ikke begrens deg til å strikke med strikkegarn, det går fint an å strikke med brodergarn i ull også.

BEREGNING AV STØRRELSE
Hvis du ønsker å vite den endelige størrelsen på blokken du skal strikke, må du foreta noen beregninger. Strikkefastheten er nøkkelen når du skal strikke, og som regel vil du få de opplysningene du trenger på bandolæret rundt garnet. Det står det anbefalt antall masker og antall rader målt over 10 cm glattstrikk.

SLIK LESER DU ET DIAGRAM
Alle symbolene som er brukt i diagrammene, er forklart på de aktuelle sidene. I motsetning til oppskrifter som består av rader med forkortelser, er diagrammer visuelle og tydelige. Hver maske har sitt eget symbol slik at det er enkelt å lese diagrammet.

Til toppen

Om forfatter Lesley Stanfield

Lesley Stanfield

Lesley Stanfield har skrevet en rekke bøker om strikking og hekling, blant annet bestselgeren 100 blomster å strikke og hekle. Hun har lang erfaring som designer innen håndstrikk, og har vært faglig redaktør for flere håndarbeidsblader.

Til toppen