9. april 1940 (Heftet)

et varslet overfall

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 246
Forlag: Fønix
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283870220
Omtale 9. april 1940
Forfatteren gir en grundig analyse av det som skjedde 9. april 1940. Den klassiske oppfatning om at krigen kom som «lyn fra klar himmel», er et bedrag. Dette blir dokumentert i denne boken, som allerede har fått svært god omtale. I markeringen av at det er 80 år siden landets skjebnedøgn, er boken en åpenbaring til alle som søker seg nærmere sannheten. Her vil du få ny innsikt og forståelse for det utrolige døgnet 9. april 1940.

Nytt i denne utgaven: Forfatterens radiointervju i NRK- P2, der Aage G. Sivertsen var debattleder. Her var tre sentrale personer, som alle har preget historieskrivingen om Norge og 2. verdenskrig til stede. Det var professor i historie, Magne Skodvin, professor i rettsvitenskap og den kjente forfatteren Kjell Fjørtoft. Det var en debatt som kom i fyr og flamme fra første minutt. Kampen om å skrive historien ser ikke ut til å ta slutt.

Boken er rikt illustrert, med både norske og tyske bilder.

Fra tidsskriftet «Norges Forsvar», Sven-Erik Grieg-Smith, tidl.førstelektor ved UIB, spesialist på militærhistorie:
«Forfatteren har klart det kunstgrep å problematisere et brennbart kapittel i norsk historie på en måte som gir leserne ny innsikt. Det fortjener han ros for. Hans angrep på konsensus-syndromet fremstår som betimelig. Anbefales.»

"En skarp og inntrengende analyse av forspillet som førte til den norske politiske og militære avmakten i april 1940. Velskrevet, avslørende og delvis med et nytt lys over beslutninger og beslutningsvegringer som har hjemsøkt etterkrigstiden som en mare. Dette er folkeopplysning på sitt beste, og fortjener et stort publikum." Karsten Alnæs

Forfatter og professor Hans Fredrik Dahl: "Hvorfor landets ledelse slapp ansvaret for 9. april, har alltid vært et mysterium. Her kommer svaret, i form av en grundig gjennomgang av stoffet. Spennende som en kriminalroman!"

Til toppen

Andre utgaver

9. april 1940
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014

Flere bøker av Aage Georg Sivertsen: