Alle blomstene i Paris (Innbundet)

Forfatter:

Mari Johanne Müller (Oversetter)

Sarah Jio har skrevet sin sterkeste og beste roman hittil!

Vi skal til Paris, til den sjarmerende gaten Rue Cler nær Seinen og Eiffeltårnet. Her lever to kvinner i samme gate med nærmere 70 års mellomrom – Caroline i 2009, og Céline i det nazi-okkuperte Paris i 1943. De to blir forent gjennom en rystende hemmelighet som viser seg når Caroline finner en gammel bunke med kjærlighetsbrev bortgjemt i et skap i leiligheten, skrevet fra Céline til en mann med navnet Luc.

Etter hvert som Caroline dukker ned i mysteriet, åpenbares en dramatisk historie. Det viser det seg at de to kvinnene har mer til felles enn Caroline noen gang kunne tro.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: All The Flowers in Paris
Oversatt av: Müller, Mari Johanne
ISBN/EAN: 9788202624316
Kategori: Romaner
Omtale Alle blomstene i Paris

Alle blomstene i Paris skildrer to kvinner skilt av tiden, men forent gjennom byen Paris og sjokkerende hemmeligheter.

Caroline våkner opp på et sykehus i Paris uten å huske noen ting. Hun får vite at hun i årevis har levd alene i en stor leilighet i Rue Cler. Sakte begynner hukommelsen å vende tilbake, og hun har vage minner om en mann og et lite barn. Et gryende vennskap med en kokk på en restaurant i nærheten får tankene bort fra fortiden.

I det nazi-okkuperte Paris forsøker en ung enke ved navn Céline å skape et nytt liv. Hun jobber i farens blomsterbutikk og håper å finne kjærligheten på ny. Så oppdager en tysk offiser hennes jødiske bakgrunn, og Céline blir tvunget til å spille et farlig spill for å sikre tryggheten til sine nærmeste. Men når hennes verste frykt blir virkelig, må hun slåss for å redde den personen hun elsker høyest: datteren.

«Sarah Jio vever sammen fortid og nåtid i denne eminente romanen om kjærlighet, takknemlighet og tilgivelse. Jeg slukte den!» Christina Baker Kline, forfatter av Barna fra toget

Til toppen

Andre utgaver

Alle blomstene i Paris
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Sarah Jio:

Anmeldelser av Alle blomstene i Paris

«Sarah Jio vever sammen fortid og nåtid i denne eminente romanen om kjærlighet, takknemlighet og tilgivelse. Jeg slukte den!»
Christina Baker Kline, forfatter av Barna fra toget

«En medrivende og realistisk fortelling om to kvinner som lever i hvert sitt århundre, og som begge overvinner det mørket som truer tilværelsen deres.»
Debbie Macomber

Til toppen