Alvehealing (Innbundet)

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 256
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Healing with the Fairies
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202299231
Omtale Alvehealing

"... der jeg fryktløst betraktet åndeverdenen med vidåpent klarsyn så jeg mange såkalte mytiske skapninger som levde et liv like virkelig som menneskelivet. Jeg lærte fort at vi alle er gnister av Guds guddommelige lys. Gnistene kan imidlertid anta mange ulike former og eksistere på flere nivåer."

 

Kari Kahrs
Selv trodde jeg at alvene var noe som bare hørte til i eventyrenes verden. Doreen Virtue, derimot, både ser og kommuniserer med dem stadig vekk. Hun hevder at alvene er helt reelle skapninger som har i oppgave å bidra til god helse og trygghet for dyr, planter og jorden vi lever på. De spiller også en viktig rolle når det gjelder å hjelpe og rettlede oss mennesker.

Møte med alvene
Doreen Virtue opplevde å bli kontaktet av alvene på sine vandringer i naturen. De ville ha hennes hjelp til å formidle at vi mennesker må slutte å ødelegge naturressursene. Hun fikk beskjed om å oppfordre sine lesere og tilhørere til å ta større hensyn til miljøet og Moder Jord. Da alvene først hadde fanget hennes oppmerksomhet, så Doreen alver overalt, spesielt i nærheten av blomster.

Av frykt for å bli latterliggjort fortalte ikke Doreen noen om sine første møter med alvene. Hun formidlet bare den informasjonen de ga henne uten å si hvor den kom fra og hvordan hun hadde fått den, og selv da silte hun budskapene før hun overførte dem på seminarer og i bøker. I Alvehealing, derimot, forteller hun i klartekst om sine møter med alvene og hvordan vi skal gå frem for å se dem og opprette kontakt med dem.

Naturens skytsengler
Alvene fortalte Doreen at de ønsker at vi mennesker skal bli mer aktive når det gjelder å vokte jorden og ta vare på den. Selv fikk hun en dag beskjed om å ta med en pose neste gang hun skulle ut og gå tur slik at hun kunne plukke opp søppel på sin vei – det er naturlig nok en vanskelig oppgave for små alver, selv om de har vinger og lett kan forflytte seg mellom blomster og busker. Hun fikk også beskjed om å tenke gjenvinning og kildesortering, og skylle bokser og flasker før hun kastet dem. I tillegg ble hun oppfordret til å kjøpe og spise hovedsakelig økologiske matvarer – det ville redusere bruk av sprøytemidler som skader miljøet og er til plage for alvene (de ba henne forestille seg hvordan det føles å bli tvunget til å puste inn insektspray!).

Ved én anledning får forfatteren en ordentlig skyllebøtte av alvene fordi hun har ødelagt hjemmet deres – en fluesoppklynge ved en mur i hagen, som mannen hennes gledestrålende kunne fortelle at han hadde klart å fjerne. Fra da av skyndte hun seg ut i hagen og sa fra til alvene hver gang mannen skulle ut og klippe plenen og drive andre ødeleggende aktiviteter.

Virtue forteller videre at alvene er svært ”klarfølte”, at de er følelsesmessig og fysisk sensitive for menneskenes tanker og følelser. De er også så følsomme at de absorberer smerte som påføres planter, trær og dyr. De er naturens skytsengler, og er ikke lykkelige hvis de ikke får oppfylle denne hensikten. De er imidlertid svært sky og må føle seg trygge på oss mennesker før de tar kontakt. De forteller forfatteren at det er vanskelig for dem å føle sympati når de ser personer som tankeløst kaster fra seg søppel og forurenser, men at de trenger menneskenes hjelp for å rense miljøet og holde Moder Jord sunn og frisk.

Alvene helbreder
På høflig forespørsel fra alvene om hun kunne tenke seg at de ga henne healing en dag hun var ute og vandret langs stranden, svarte Doreen selvfølgelig ja. Hun pustet dypt og satte seg lydig ned i sanden. ”Det kan hende du bør legge deg ned når du skal få oppleve dette,” sa en ordløs indre stemme, nærmest som tankeoverføring. Hun la seg på ryggen og betraktet himmelen. Plutselig var hun som limt fast til sanden, og hun fikk et mentalt bilde av Gulliver som var dekket av lilleputter og rep. Hun følte seg like fanget som Gulliver, men også merkverdig fredfylt. Kraftfull energi bølget gjennom bena, ryggen, skuldrene og hodet. ”Ikke vær redd,” sa alvene, ”Vi arbeider med energifeltet ditt.” Alvene forklarte at de renset ut negativ energi som hadde festet seg omkring kroppen hennes. Det hele var over i løpet av noen minutter, og det tok ikke lange tiden før hun kunne bevege armer og bena igjen. Etter den forunderlige behandlingen følte hun seg som et nytt menneske.

I dag fryder hun seg over hvor fint hun har det i omgang med alvene. Hun forteller at bare det å være i nærheten av dem får henne til å bli nesten euforisk, lett til sinns og lykkelig. Hun sier at alvene også kan hjelpe oss med å finne hjertesenteret. De er naturlige healere som kan hjelpe oss mennesker med å gi slipp på tilværelsens frykt og mørke.

Hvor er alvene?
Doreen sier at i begynnelsen når vi arbeider med alvene vil vi fornemme dem i vinden som suser i trærnes bladverk, når vi trekker inn blomstenes dufter, eller i eimen fra plenen og jorden. Vi kan glede oss over alvenes nærvær når vi betrakter busker som er belyst av månen, eller når vi ser nye blomsterknopper titte frem. Med tiden, etter hvert som vi blir kjent med alvene, vil de bli stadig tydeligere for oss.

Les og lær – Doreen Virtue beskriver konkret hvordan vi kan samarbeide med disse magiske skapningene!

Til toppen