Armfeldts armé (Heftet)

historien om en katastrofe

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 362
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205478671
Omtale Armfeldts armé
Den spektakulære historien om felttoget som endte i tragedie. I august 1718 stod general Carl Gustaf Armfeldt oppmarsjert med 10 000 mann i Jämtland. Karl 12. hadde gitt ordre om å erobre Trondheim, i et desperat forsøk på å opprettholde Sveriges posisjon som stormakt.Fem måneder senere hadde 3000 av Armfeldts dårlig utstyrte soldater frosset i hjel i en forrykende snøstorm i grensefjellene mellom Sør-Trøndelag og Sverige - den verste ulykken til fjells i Skandinavias historie.Geir Pollen forteller hele den dramatiske historien om dette siste felttoget i Den store nordiske krigen. Tross store svenske tap kostet Armfeldts innmarsj i «det nordenfjelske Norge» enda flere trøndere livet. Krigen førte med seg både sult og sykdom. «Geir Pollen er kjent som kritikerrost skjønnlitterær forfatter, men i denne boken viser han et formidabelt talent som formidler av historisk materiale. Tro mot fakta, og like bestemt på å skrive en gnistrende god fortelling ... Geir Pollens fortelling er helstøpt og solid. Han er dessuten særdeles elegant i omgang med historiens hvite flekker.»
Sten Inge Jørgensen, VG «Nyskrivingen av Armfeldts felttog er gnistrende fortelling om Trøndelags største katastrofe ... Pollens drivende gode fortellerstil holder liv i historien.»
Espen Leirsett, Trønder-Avisa «Historisk: ypperlig framstilling av en viktig hendelse i den store nordiske krigen. Menneskelig sett: om den største tragedien som noengang har funnet sted i fjellheimen. Og litterært: i fremste klasse!»
Kjell Moe, Kulturspeilet «Geir Pollen har skrevet en sterk beretning om det svenske felttoget i Norge som endte i tragedie ... Hovedrollen i dramaet har likevel general Armfeldt. I tegningen av ham briljerer Pollen.»
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Til toppen

Andre utgaver

Armfeldts armé
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Geir Pollen:

Bøker i serien