Arthur (Innbundet)

konge av Midtmyrene

Forfatter:

Jón Sveinbjørn Jónsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 403
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Arthur
Oversatt av: Jónsson, Jón Sveinbjørn
ISBN/EAN: 9788204092373
Alder: 12 - 16
Omtale Arthur

I Konge av midtmyrene avsluttes historien om Arthur, som vi kjenner fra Den seende steinen og Ved korsveiene. Arthur skal snart slås til ridder, og ankommer Venezia for å delta i det fjerde korstoget.

Han blir sjokkert over krigens voldelighet, og ser inn i den seende steinen sin. Han erfarer at korsfarernes korstog likner riddernes kamper, de er både frastøtende og vakre.

Men Arthur har også personlige bekymringer: Han tenker på trolovelse, sin morderiske far og drømmer om å finne sin mor.

Til toppen

Om forfatter Kevin Crossley-Holland

Kevin Crossley-Holland er poet og eventyrforteller. Han er redaktør for antologier både for voksne og barn om norrøn mytologi og britiske folkesagn. Han har også skrevet "Konge og legende - Historien om kong Arthur og ridderne av det runde bord".

Kevin Crossley-Holland bor nå på den nordlige Norfolk-kysten, hvor han også tilbrakte mye av sin barndom. Han er medlem av The Royal Society of Literature.

Trilogien om Arthur av Caldicot er oversatt til mange språk. Den første boken i trilogien, "Den seende steinen", ble nominert til The Smarties Prize og Whitbread Children´s Book of the Year. Den vant også The Guardian Children´s Fiction Prize i 2001.

Til toppen