Dommedag kan vente (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202435325
Kategori: Barnebøker
Alder: 9 - 12
Omtale Dommedag kan vente

Astrid i nytt drama!

Astrid skal få en lillebror, og det er ikke akkurat det som står øverst på ønskelisten til en trettenåring. Da er det bedre med den nye bestevennen, innflytteren Matt. Men ting er ikke så enkelt når det gjelder Matt heller - bare en sånn sak som at foreldrene hans forbereder seg på dommedag! Og etter hvert skal det vise seg at skogen rundt Matts hus skjuler verre ting enn dommedagsforberedelser.

Til toppen

Andre utgaver

Dommedag kan vente
Bokmål Ebok 2014
Astrid Baros 2: Dommedag kan vente
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Levi Henriksen:

Om forfatter Levi Henriksen

Levi Henriksen

Levi Henriksen (f. 1964) er forfatter, låtskriver, tekstforfatter og musiker. Han gjorde stor suksess med sin barnebokdebut Engelen i Djevelgapet, om egenrådige Astrid som redder foreldrenes ekteskap samtidig som hun hamler opp med kidnappere på en øde øy. Nå er Astrid tilbake i denne frittstående oppfølgeren som inneholder like mye action og like mye humor.

Til toppen

Utdrag

Utdrag:

-Vi tar stien opp mot syklene. Jeg vet om et vindfall vi kan gjemme oss under, sier han.- OK, sier jeg, og så er vi inne mellom trærne i bunnen av åsen. Det er vanskeligere å gå her, fordi steinene på stien er vasket våte av regnet, og Matt må passe på hvor han setter føttene. Nils sliter enda mer, og jeg nærmest sleper han etter meg.

- Dette går bra. Vi kommer oss unna, sier jeg og later som jeg tror på det selv. Vi runder den første svingen på stien. Jeg kan ikke se mannen med pistolen, men kan tydelig høre ham. Det virker som han tar innpå for hvert skritt. Stien retter seg ut igjen før den gjør en ny sving, og jeg kaster et blikk bakover samtidig som Matt bråstopper. Skuldra mi treffer ham i ryggen, jeg begynner å snuble og drar Nils med meg i fallet. Liggende på rygg vrir jeg litt på hodet, og ser to bein stå og skreve lenger framme på stien. Geværløpet som stikker frem fra skikkelsen, peker rett mot Matt. Jeg kjenner hele kroppen bli vissen som om jeg skullle være blodfattig, og det begynner å suse i hodet. Vi er ferdige. Øynene til Nils blir blanke og store, og jeg forsøker å finne på noe å si som kan virke trøstende. Jeg åpner munnen, men plutselig er det som jeg ikke lenger kan snakke. Dette kommer ikke til å ende bra. Det er en smugler til. Vi er ferdige. Når foreldrene til Matt vil klare å legge sammen to og to, vil vi ikke lenger være her.

Til toppen