Karsten og Petra hilser på kongen (Innbundet)

Serie: Karsten og Petra-bøkene 

Forfatter:

, Anne G. Holt (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 80
Illustratør: Holt, Anne G.
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Karsten og Petra-bøkene
ISBN/EAN: 9788202234515
Omtale Karsten og Petra hilser på kongen

Karsten og Petra skal feire 17. mai i Oslo sammen med Morfar og Esther. De skal være i Oslo i nesten fem dager så de får også tid til å se litt av hovedstaden. De ser bl. a på Rådhuset, Stortinget, er i Vigelandsparken og spiser eplekake på Frognerseteren. Og så blir det 17. mai! Da er hele Karl Johans gate pyntet til fest og Karsten og Petra kan hilse på Kongen sammen med mange andre barn.

I tillegg til en liten Oslo-guide, får vi også vite en del om 17. mai og hvorfor vi feirer denne dagen.

De får ri på tigeren ved Oslo sentralstasjon og kjøre T-bane. De tar fergen over til Bygdøy hvor de besøker Kon-tiki-museet og Vikingskiphuset. Dessuten er det en trivelig kafe som heter Rodeløkken i nærheten hvor de kan sitte og spise mens de hygger seg med utsikten.

Dagen etter er de i Vigelandsparken og på shopping på Aker brygge. I tillegg besøker de Botanisk hage og Paleontologisk museum hvor det står et skjelett av en diger dinosaur! Ester har ordnet det slik at de får lov til å komme inn for å se på Stortinget også. De opplever veldig mye og Karsten og Petra lager hver sin minnebok fra Oslo- turen.
Barnebarnet til Ester heter Jonas. Han er russ og Karsten og Petra får lov til å gå et stykke i barnetoget sammen med ham! oppe ved slottet kan de vinke til kongen og så må de skynde seg ned på Karl Johan for å møte Morfar og Esther.

Til toppen

Bøker i serien