Maradonas mål (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202450120
Kategori: Barnebøker
Alder: 10 - 12
Omtale Maradonas mål

Magien er borte - eller ikke?

Hva er det med Maradonas mål? Dukker Zlatan og Pirlo opp? Og hva med Maradona?

Mikke og vennene fortviler. Nok en gang er han bare en middels fotballspiller fra Clausenengens småguttelag. Magien fra Maradonas kapteinsbind som Mikke fant i Napoli og en kort stund gjorde ham til en fantastisk spiller, er borte. Eneste sjansen for at Clausenengen skal kunne slå Nordlandet i Norway Cup nå, er at de klarer å finne nye effekter som Maradona har spilt i. Magien er borte, jakten fortsetter - i Buenos Aires. Game on!

Til toppen

Andre utgaver

Maradonas mål
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Arild Stavrum:

Om forfatter Arild Stavrum

Arild Stavrum (født 1972) har spilt fotball for blant andre Aberdeen og Besiktas, og vært hovedtrener for Molde. I 2008 debuterte han som forfatter med fotballromanen 31 år på gress. Maradonas magi var Stavrums fjerde bok, men den første for barn og ungdom - etterfulgt av Maradonas mål i 2014 og Maradonas magi i 2015.

Til toppen

Utdrag

Sted: Villa Fiorito - Buenos Aires

Hanen på pistolen gikk bakover til den stoppet, men fingeren til gutten var fremdeles i bevegelse. Det var ikke bare min siste time, dette var mitt aller siste sekund.

BANG!

Gutten fyrte av pistolen, men ut kom ingen kule. Ut kom en lang pinne som det rullet et rødt flagg ned fra.

Jeg var ikke død ...

Gutten løftet pistolen i været. Han skjønte like lite som meg. Han så på flagget, der det sto: "BANG."

Det var en lekepistol. Men det hadde det ikke vært før. Kulene hadde jo sust rundt oss.

Jeg stirret på gutten. Han virket annerledes. Øynene hans var fremdeles sorte, men resten av ham var forandret. Det var den samme gutten, men han virket ...

Nei, det kunne vel ikke stemme? Jo, han var kortere, og tynnere. Tatoveringen var borte. Han tok seg til der den hadde vært. Han var den samme gutten, bare yngre, mange år yngre.

"Mikke?" hørte jeg noen rope.

Jeg snudde meg. Der stod Shearer, Hansa og en gutt, helt utrolig lik meg selv. Hva var dette? Var det en drøm? Nei, jeg kjente fremdeles smerten fra fallet. Gutten som var så lik meg, ropte igjen: "Mikke!"

Det var pappas stemme, var det ikke?

Til toppen