På rømmen i dusteland (Innbundet)

Forfatter:

Thomas Kirkeberg (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 144
Illustratør: Kirkeberg, Thomas
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202478094
Kategori: Barnebøker
Alder: 6 - 12
Omtale På rømmen i dusteland

Elina på rømmen!

Elina flytter fra bestevenninnen i byen. Ut på landet. Dustelandet. Hvor bare fluene har det bra. Hvor i alle fall ingen barn burde bo! Elina bestemmer seg for å rømme. Og med det starter en vill flukt. Snart har hun en illsint barnevakt, en fiolindetektiv, en allergisk hund og en gjeng bartebrødre i hælene.
Heldigvis er Elina tøffere enn tørris og sterkere enn tabasko.

Til toppen

Andre utgaver

På rømmen i dusteland
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Anmeldelser av På rømmen i dusteland

Debutanten Cathrine Myhre Solbjør byr på vill fantasiflukt

[...] Blant dem som kåret vinneren av forlagets barneromankonkurranse, traff forfatteren tydeligvis blink. Jeg har i alle fall sans for hovedpersonen Elinas grenseløse mot og handlekraft. Og de burleske elementene fungerer storartet, som store duvende pupper i bildøren og enorm mann forkledd under rosa kåpe. Thomas Kirkebergs illustrasjoner tar ut det burleske i en avdempet form, og trekker fortellingen inn mot et mer konvensjonelt tegneserieunivers. [...] Under den hemningsløse overflaten ligger det en velprøvd, slitesterk fortelling her. Om å bli flyttet ut av det vante, om å hate det nye, for så å oppdage at ting er annerledes enn de ser ut til ved første blikk, også i dusteland. Det er en gammel og god historie på en litt ny måte. Mette Hofsødegård, Aftenposten


På rømmen i Dusteland er vinneren av Cappelen Damms store barneromankonkurranse! Her er juryens begrunnelse:
( ...) Cathrine Myhre Solbjørs manus er ertende fartsfylt og originalt. Det fanger intensiteten i barnets opplevelser. Det peker nese til voksenverdenen, og viser ettertrykkelig at er det noen som virkelig gjør mye rart og barnslig, så er det voksne. Enten det er hovedpersonens mor som blogger om hver minste lille ting som skjer, eller faren som tar pushups på gårdsplassen og er så stresset at han varmer pizzaen i oppvaskmaskinen.

Til toppen

Om forfatter Cathrine Myhre Solbjør

Om vinneren:

Cathrine Myhre Solbjør (1971) er oppvokst i Asker, utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole og har gått på forfatterutdanninga ved Norsk barnebokinstitutt. Hun har fire barn fra 2 år og oppover.

Til toppen