Brages historie av Sigbjørn Mostue (Ebok)
Ebok

Brages historie (Ebok)

Serie: I morgen er alt mørkt 1

Forfatter:

Vinner av Uprisen 2015!
Elever over hele landet har kåret den til beste norske ungdomsbok.

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.07 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202459161
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 14 - 18
Omtale Brages historie
Brage er en vanlig tenåring, med hjertet håpløst fortapt til den uoppnåelige Frida. Han og vennene lever sine trygge liv i oljelandet Norge, skjermet mot verdens råskap.
Tror de.
En dag meldes det fra Japan om rasende horder av mennesker, såkalt forrykte. De går løs på alt og alle. Når galskapen og smitten brer seg skal ikke bare Brages liv falle sammen, men også hele verden.
I morgen er alt mørkt er en voldsom, men også følsom fortelling hvor skremmende paralleller til hendelser i den virkelige verden gjør dette til tankevekkende lesning.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser av Brages historie

Når mørket våkner
Hva hadde du gjort om den verden du levde i hadde blitt snudd på hodet, rasende «forrykte» stormet gjennom gatene i håp om å finne noen å la sinne sitt gå utover? Hva hvis naboen din kom stormende mot deg med blodskutte øyne, får så å lukke grepet rundt halsen din og ende livet ditt som så brått hadde snudd seg.

«I morgen er alt mørkt» er en thriller dystopia av beste sort. Sigbjørn Mostue, det er ingen over og langt ned til neste forfatter. Aldri har jeg lest noe så bra, sittet igjen med så høy puls eller måttet sett meg over skulderen når jeg var ute. Denne boka er fullpakka av spenning og Mostue har alltid en overraskelse på lur når du minst venter det. Av den kan du forvente en ragende puls og lange netter med boklesing.

I boka «I morgen er alt mørk» handler for det meste om Brage, en alminnelig gutt som er klin forelska i Frida. Frida er skolens desidert heiteste. Alt begynner med at han får en melding med en link fra en litt spesiell kompis. Når han åpner den dukker det opp en nyhetsreportasje der det står om voldelige opprør i Japan. Ingen i lille Norge ser ut til å bry seg, før det viser seg at det er en parasitt og at den har spredd seg. Vinteren går forbi og når våren kommer får de en dårlig nyhet, parasitten er i Norge. Før det har gått en uke finnes det såkalte «forrykte» i hver eneste by. De angriper alt de ser. Brage må ta mange vanskelige valg for å overleve. Det står så klart mellom familie og venner eller jenta han alltid har vært forelsket i.

«I morgen er alt mørkt: Brages historie» er den første boka i en serie. Oppfølgeren «Marlens historie» er planlagt utgitt i 2015 som jeg har notert som dagen jeg sitter innelåst med en bok i hånda og en puls høyere enn empire state building.

Jeg følte at denne boka slukte meg etter de første sidene. Det stoppet aldri å skje noe uventet og det viste seg at alt bare bygget opp til vippepunktet. Som kom så brått på at hjertet hopper over et slag. Brage var lett å kjenne seg igjen i til tider, fordi du har vel vært så forelska i noen at du har null anelse på hva du gjør før du har gjort det og tabbet deg skikkelig ut.

Boka likner litt på «Soledad» på grunn av hele apokalypsen, men er i en helt annen rang. Det finnes ikke en bedre bok enn denne, mener jeg da. Du får lese den selv å si hva du mener.
«I morgen er alt mørkt» får årets sterkeste sekser, nominasjon til U-prisen og til juryen, her har dere vinneren.
Skrevet av Martin Linsdtad på Åretta ungdomsskole

Til toppen

Bøker i serien