Berlin (Heftet)

Det 20. århundrets hovedstad

Serie: Reisefølge 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Reisefølge
ISBN/EAN: 9788202437701
Omtale Berlin

Først tok Torgrim Eggen Manhattan, og nå erobrer han Berlin. Boken Berlin er på samme måte som boken Manhattan fra 2007 et byportrett og moderne kulturhistorie, og han følger Berlin fra keiserens fall i 1918 fram til i dag. Men historien er av en slik natur at den er mindre lystig denne gangen, mer melodrama enn komedie.

I det 20. århundret var Berlin verdens brennpunkt. Fra revolusjonen, via nazismen og den kalde krigen til en gjenforent by. Fremdeles er det ingen europeisk hovedstad som angår oss mer. Boka skildrer byens brutale historie, men også noen av dens usedvanlige personligheter. Du møter skurker og helter, genier og gudinner: Marlene Dietrich, Joseph Goebbels, Rosa Luxemburg, Andreas Baader, Leni Riefenstahl, Bertolt Brecht, Hildegard Knef, Kurt Tucholsky, Fritz Lang, Käthe Kollwitz, Willy Brandt, Albert Speer, Nina Hagen, Erich Mielke, David Bowie og Blixa Bargeld.

Til toppen

Morsom, original og stilsikker...
Sten Inge Jørgensen, VG

Andre utgaver

Berlin
Bokmål Innbundet 2013
Berlin
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Torgrim Eggen:

Anmeldelser Berlin

«Morsom, original og stilsikker (...)Forfatteren har gjort en anstendig gravejobb, og levert en stilsikker, original og ikke minst morsom presentasjon. Han opptrer selv i teksten, med et rikt innslag av personlige hang-ups - blant annet knyttet til musikkfeltet - hvilket gjør fremstillingen enda mer engasjerende.»
Sten Inge Jørgensen, VG

«Ta med Eggens bok på neste tur. Det beste- er å lese litt før avreise.»
Bjarte Botnen, Vårt land

«Viljen til koloritt - Velskrevet: Eggen oppdager og omfavner Berlin.
Det spektakulære og pikante har forrang i denne boka, men new journalism-stilen passer faktisk godt til Berlins temperament og dramatiske historie. (...) «Berlin. Det 20. århundrets hovedstad» er preget av en sterk vilje til koloritt, men det er i bunn og grunn en velskrevet og kunnskapsrik bok... Eggen er en av Norges få gullpenner, en forfatter som verken kan eller vil skrive kjedelig.»
Henrik Keyser Pedersen , Klassekampen

«Interessant bok, med vekt på et vestlig perspektiv (...) Han skriver så godt og grundig om skapelsen av Bowies mesterverk «Heroes» (både sangen og plata) at tårene hilser på i øyekroken.»
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

Til toppen

Bøker i serien