Bølgebryteren (Heftet)

seniorpolitikk gjennom 50 år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 182
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788253040233
Omtale Bølgebryteren
Bølgebryteren. Seniorpolitikk gjennom 50 år.
I 2019 fyller Senter for seniorpolitikk (SSP) 50 år. I Bølgebryteren presenterer tidligere journalist og kommentator, Stein Aabø, hele historien. Fra det første møtet 19. mars 1969 til dagens status som en spydspiss innen seniorpolitikk.
Det har vært 50 år med ulike utfordringer. På 60- og 70-tallet var mange framtidige pensjonister dårlig forberedt på pensjonsalderen. SSPs forgjenger «Fellesutvalget» anså derfor opplysningsarbeid som sin viktigste oppgave. Hvert år ble det holdt kurs og foredrag for flere tusen deltakere over hele landet.
Utover på 90-tallet ble eldre arbeidstakere i økende grad oppfattet som en uutnyttet ressurs. Det gjaldt å få seniorer til å stå lengst mulig i arbeid. SSP og daglig leder Åsmund Lunde hadde en svært sentral rolle i arbeidet for å nå dette målet. Nettverksbygging og forskningsarbeid ble viktige redskaper.
Begynnelsen av 2000-tallet skulle bli en gullalder for seniorpolitikken. Da igangsatte SSP krafttaket (2001-2005), en storsatsing for å høyne oppmerksomheten om seniorpolitikk. Målet var å gjøre det attraktivt for både arbeidstakere og arbeidsgivere å forlenge yrkeskarrieren.
Etter 50 år fortsetter Senter for seniorpolitikk det utrettelige arbeidet med å løfte fram eldre ansatte som en nødvendig ressurs.

Til toppen