Borgerlønn av Ingeborg Eliassen og Sven Egil Omdal (Ebok)
Ebok

Borgerlønn (Ebok)

ideen som endrer spillet

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.55 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282261173
Omtale Borgerlønn
Hva om alle fikk en fast inntekt fra staten, uten forpliktelser eller krav? Ville mange slutte å jobbe? Ville flere etterutdanne seg, engasjere seg i frivillig arbeid ? eller kanskje starte egen bedrift?

De nærmeste årene vil føre med seg teknologiske endringer som vil fjerne mange arbeidsplasser. Roboter truer jobbene til både butikkmedarbeidere, reiseagenter, sjåfører og fondsmeglere. Stadig flere skyves ut av et arbeidsliv som ikke trenger dem lenger. Velferdsstaten som skal sørge for dem, er under press. For å unngå et framtidig sosialt sammenbrudd må vi tenke nytt om forholdet mellom arbeid og kapital, fritid og velferd. Det er her den gamle ideen om borgerlønn har fått ny aktualitet. Mange land eksperimenter allerede med denne formen for samfunnslønn, og kjente gründere som Elon Musk og Bill Gates diskuterer borgerlønn med nobelprisvinnende økonomer verden over.

Forfatterne Sven Egil Omdal og Ingeborg Eliassen tar den internasjonale diskusjonen om borgerlønn hjem. Blant politikere, forskere, fagforbund og næringsliv i Norge er meningene delte, men det er viktig at vi tar debatten nå. Vi har ikke råd til å la være.

Ingeborg Eliassen er frilansjournalist, medlem av reporternettverket Investigate Europe og tidligere utenriksreporter i Stavanger Aftenblad. Hun har skrevet flere bøker, seinest Harde tider. Det nye arbeidslivet i Europa og Angrep eller forsvar. Kampfly, norske verdier og sikkerhetspolitiske ambisjoner (med Cathrine Sandnes).
Sven Egil Omdal er journalist og kommentator, tidligere redaktør i Stavanger Aftenblad, leder av Norsk Journalistlag og leder i Pressens faglige utvalg. Han har skrevet flere bøker, seinest Paris. En veiviser, Noe innen media (med Halvor Hegtun) og Gestapokjelleren.

Sammen har ekteparet de siste årene bodd og jobbet i Washington DC, Brussel og Berlin.

Til toppen

Andre utgaver

Borgerlønn
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Ingeborg Eliassen og Sven Egil Omdal: