Brennende hjerter eller misjonerende menigheter? (Heftet)

en undersøkelse av holdninger og engasjement i forhold til ytremisjon i menigheter i Den norske kirke

Serie: KIFO rapport 16

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 286
Forlag: Tapir akademisk forl.
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 16
ISBN/EAN: 9788251917346
Omtale Brennende hjerter eller misjonerende menigheter?
KIFO har avsluttet et større forskningsprosjekt der en har satt søkelyset på holdninger til ytremisjon slik de ytrer seg i et utvalg av landets menigheter, og på misjonsengasjementet der. Undersøkelsen er utført på oppdrag fra Kirkerådet og i samarbeid med Egede Instituttet.

Prosjektet har foregått i to faser. I den første gjennomførte forfatterne en spørreskjemaundersøkelse blant menighetsrådsmedlemmer og kirkelig ansatte i fire prostier. I andre fase gikk de inn i et mer omfattende feltarbeid med dybdestudier i fire lokalmenigheter. Menighetene ble valgt ut som eksempler på ulike menighetstyper.

Resultatene fra prosjektet presenteres i denne rapporten. Et sentralt tema er spenningen mellom misjon som en sak for de spesielt engasjerte («de brennende hjerter») og for hele menigheten («misjonerende menigheter»).

Harald Hegstad (f. 1959) er dr.theol. og professor i praktisk teologi ved Det teologiske Menighetsfakultet. Han var forsker ved KIFO fram til høsten 2001.

Tore Laugerud (f. 1950) er cand.theol. og arbeider som førstekonsulent i Kirkerådet og daglig leder av Samarbeidsråd for menighet og misjon. Han har vært misjonsprest på Madagaskar, arbeidet i hjemmearbeidet i Det Norske Misjonsselskap og styrer for Egede Instituttet.

Til toppen

Flere bøker av Harald Hegstad og Tore Laugerud:

Bøker i serien