Brødskiva (Innbundet)

Brød og pålegg fra eget kjøkken

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202486129
Kategori: Mat og drikke
Omtale Brødskiva

Det er enkelt å bake næringsrike brød og lage sunt pålegg hjemme på ditt eget kjøkken! Det trenger ikke å ta mye tid, og det smaker kjempegodt!

Brød med pålegg er noe de fleste spiser hver dag, og gjerne flere ganger om dagen. Derfor er det svært viktig at brødet og pålegget smaker godt, og at kvaliteten på råvarene er god, slik at vi får i oss næringen kroppen trenger og unngår unødvendige tilsetningsstoffer.

Forfatterene gir deg sine beste oppskrifter på nydelige brød, for eksempel surdeigsbrød, eltefritt brød, bondebrød fra Skjåk, knekkebrød og glutenfrie brød. I tillegg finner du nyttige tips til gode, gamle melsorter som emmer og enkorn, informasjon om gluten og om hvorfor langtidshevede brød er godt for magen. Du får også vite hvordan du lager ditt eget smør.

Det er lettere og morsommere enn mange tror å lage sitt eget pålegg. Du kan bruke opp fiskerester etter middagen når du lager fiskepålegg eller grønnsaker fra hagen i en salat. Her er oppskrifter på nydelig pålegg, for eksempel fiskekaker, makrell i tomat, italiensk salat, leverpostei, sjokoladepålegg, eggerøre, ost og syltetøy.

Noen oppskrifter på deilig pynt til å ha oppå pålegget er også med i boken, for eksempel fermenterte rødbeter og sylteagurk til leverposteien.

Alle oppskriftene er enkelt forklart, med råd om hva du bør gjøre for å få et smakfullt og vellykket resultat!
Margit Vea er faglærer i ernæring, helse og miljøfag og har lang erfaring som lærer i grunnskolen, videregående skole og mat- og helseutdanningen. Hun arrangerer matkurs og har nå nærmere 20 kursholdere fra Trondheim til Kristiansand. Margit har skrevet flere kokebøker (totalt 50 000 solgte eks.), er redaktør for nettsiden www.margitvea.no, har egen blogg på margitvea.blogspot.no, deltar aktivt i samfunnsdebatten og har egen spalte i Aftenposten Junior.

Margrete Ytreland Vistnes er faglærer i ernæring, helse og miljøfag, jobber på Norsk Hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger og har utviklet videreutdanningsstudier og undervist i Mat og helse på lærerutdanningen ved Universitetet i Stavanger.

Til toppen

Flere bøker av Margit Vea og Margrete Ytreland: