Buddhismen (Innbundet)

Serie: Pax verdensreligionene 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 242
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788253022086
Omtale Buddhismen
Buddhismen
Buddhismen består av et stort antall svært ulike religiøse tradisjoner som alle kan føres tilbake til læren til Buddha, en religiøs veileder som levde i India i det femte århundret før vår tidsregnings begynnelse. Buddhismen er i sitt opphav en frelsesvei for asketer, men har fått en dominerende rolle som samfunnsreligion i en rekke kulturer. Boken gir en innføring i denne mangfoldige religionens historie og utforming.
Buddhismen er en bok i Pax-serien Verdensreligionene. Serien består av fem bind: Buddhismen, Jødedommen, Kristendommen, Islam og Hinduismen. Forfatterene i serien er norske religionshistorikere, og bøkene skal gi en levende og leservennlig innføring i den enkelte religion. Verdensreligionene ønsker å reflektere religionsfaget som et moderne kulturfag i Norge i dag, med et perspektiv på religionene som menneskeskapte kulturelle ytringer. Samtidig er hvert enkelt bind skrevet med både kunnskap og kjærlighet, det innebærer at forfatterene har forsøkt så langt råd er å fremstille den enkelte religion på dens egne premisser. Alle bøkene har et historisk perspektiv, men følger sin religion helt frem til i dag, med de utfordringer hver og en av dem står overfor i vår tid.
KNUT A. JACOBSEN (født 1956) er professor ved Seksjon for religionsvitenskap, Universitetet i Bergen. Jacobsen er spesialist i hinduisme og sørasiatisk buddhisme, og har vært på flere lange forskningsopphold i India. Han har doktorgrad fra University of California og har tidligere skrevet Prakrti in Samkhya-Yoga: Material Principle, Religious Experience, Ethical Implications (New York 1999) og Hinduismen og Buddhismen (1999), sistnevnte sammen med Notto R: Thelle, og en rekke artikler i internasjonale fagtidsskrift.

Til toppen

Andre utgaver

Buddhismen
Bokmål Heftet 2012
Bøker i serien