D-Dagen (Heftet)

Slaget om Normandie

Serie: Andre verdenskrig 

Forfatter:

Jorunn og Arne-Carsten Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 640
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: D-Day
Oversatt av: Carlsen, Jorunn og Arne-Carsten
Serie:
ISBN/EAN: 9788202324704
Omtale D-Dagen

Den 6. juni 1944 ble Operasjon Overlord innledet – kodeordet for invasjonen i Normandie. Da de allierte troppene gikk i land på D-dagen var det den største amfibiske operasjonen verden noensinne hadde sett. Slaget om Normandie varte i åtti dager og skulle komme til å markere begynnelsen på slutten til den annen verdenskrig.

I dette storslagne verket gir Antony Beevor den første omfattende skildringen av D-dagen i bokform som både tar for seg de allierte og de tyske soldatenes erfaringer, og ikke minst de franske siviles lidelser. Boken strekker seg fra planleggingen og landstigningen i Normandie, til de alliertes framrykking mot og befrielse av Paris. I det enorme kilde- og researcharbeidet har Beevor gått til de originale rapportene, til intervjuene som amerikanske krigshistorikere gjennomførte rett etter kampene, og ikke minst det store antallet dagbøker og brev som har blitt donert til arkiver og museer de senere årene. Det nye materialet viser at slaget om Normandie var langt mer brutalt enn hittil beskrevet.

Med sin enestående evne til historiefortelling og formidling forener Beevor forståelsen av storpolitikk med en innsikt i skjebnene til sivilbefolkningen og de mange menige soldatene.

Til toppen

Andre utgaver

D-Dagen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Antony Beevor:

Bøker i serien