De beste heklemønstrene (Heftet)

200 mønstre med beskrivelser, bilder og diagrammer

Forfatter:

Denise Samson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Crochet Stitch directory
Oversatt av: Samson, Denise
ISBN/EAN: 9788202447687
Kategori: Håndarbeid
Omtale De beste heklemønstrene

200 heklemønstre i én bok!

Alt om hekleteknikker - 200 mønstre med illustrasjoner, bilder og diagrammer!

Her får du 200 flotte heklemønstre vist trinn for trinn og med fantastiske diagrammer! Ved å bruke kreativiteten din kan du boltre deg med nydelige farger og mange ulike garntyper, og skape helt unike produkter – alt fra de store sengeteppene til trendy luer og dekorative brikker.
De beste heklemønstrene inneholder populære masker som blant annet klaser, bobler, vifter og skjell, bølger og sikksakkmønstre og de mer krevende relieffmaskene. Boka er rikt illustrert med flotte fargefotografier av mønstrene, nyttige diagrammer og instruktive trinn-for-trinn-forklaringer. I tillegg inneholder den også en innføring i de grunnleggende hekleteknikkene.

Boka begynner med en grundig innføring med bl.a. informasjon om grunnleggende teknikker og masker, valg av garn, hvordan du holder heklenålen, hvordan du monterer, og hvordan du beregner heklefastheten. Boka er delt inn i forskjellige kapitler med alle heklemønstrene vist i trinn-for-trinn-bilder. Du får også forslag til type garnkvaliteter som egner seg og prosjekter som passer sammen med de forskjellige maskene.

Til toppen

Om forfatter Sarah Hazell

Sarah Hazell holder kurs i hekling og strikking, og hun har arbeidet som designer for garn- og mønsterleverandøren Rowan Yarns siden 2006. Sarah designer også for magasinet Knitting and Making, i tillegg har hun vært medforfatter på andre strikke- og heklebøker.

Til toppen

Utdrag

"...Å hekle er en kreativ prosess. Maskene kan gjøres høyere, kortere, bredere, smalere, teksturert eller helt glatt kun ved hjelp av noen svært enkle teknikker. Bruker du forskjellige farger på garnet, vil du raskt oppdage noen vakre, grafiske mønstre.
Hensikten med boken er å vise deg alle mulige teknikker. Jeg har undervist i hekling i mange år, og jeg har funnet ut at det er nyttig med flere visuelle referanser i tillegg til skriftlige instruksjoner. Jeg håper at trinn-for-trinn-bilder og diagrammer vil være til hjelp når du begynner å hekle. Boken er delt inn i forskjellige kapitler, og jeg har forsøkt å lage et element av progresjon i hvert kapittel. Jeg foreslår også garnkvaliteter og prosjekter som passer sammen med de forskjellige maskene. Det er kun et forslag, og jeg håper at boken brukes som et verktøy til utvikling av dine hekleferdigheter og som kan sette fantasien i sving til å skape dine egne ideer til nye design."
Sara Hazell

Til toppen