De smarteste barna i verden (Heftet)

og hvordan de ble det

Forfatter:

Kristian Bjørkdahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 325
Forlag: Mime forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The smartest kids in the world
Oversatt av: Bjørkdahl, Kristian
ISBN/EAN: 9788293441007
Omtale De smarteste barna i verden
Hvorfor lærer barna i noen land så mye på skolen - mens andre lærer så lite?

DE SMARTESTE BARNA I VERDEN er en oppsiktsvekkende fortelling om en av vår tids store gåter: Læring.

I den internasjonale PISA-undersøkelsen kommer noen land alltid best ut: Finland, Sør-Korea, Polen. Land som USA og Norge synes derimot fortapt i middelmådighet, på tross av gode forutsetninger. Hva er hemmeligheten til land som lykkes? Hva gjør de andre landene feil? Og er middelmådighet egentlig noe problem?

I denne boken legger journalist og forfatter Amanda Ripley ut på en verdensomspennende reise for å finne svar på disse spørsmålene. Hun besøker skolefeltets "supermakter" i egen person og gjennom sine tre feltagenter, utvekslingselevene Kim, Tom og Eric. De drar til henholdsvis Finland, Korea og Polen, for å erfare hvordan det er å være ung i et annet land - og i et annet skolesystem. For noen tiår siden var ingen av disse landene spesielt "smarte". Men så skjedde det noe. Undervisningen ble mer krevende, foreldrene begynte å fokusere på det som betyr noe, og barna lærte at utdanning er viktig. Slik havnet disse landene på verdenstoppen, og ble samtidig - på hvert sitt vis - forbilder for resten av verden.

DE SMARTESTE BARNA I VERDEN forener forskning og fortellerkunst i en dokumentarisk bragd. Det er en bok om hvordan vi kan bygge den kompetansen som trengs i en ny verden, fortalt av de unge menneskene som har mest å vinne på en bedre skole.

Til toppen