Den svarte vikingen (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 393
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241918254
Omtale Den svarte vikingen
Rogaland, år 846 etter Kristus: En helt spesiell kongssønn fødes. Han skulle bli "Den svarte vikingen" - den mektigste landnåmsmannen på Island. Mørkhudet og med mongolske ansiktstrekk stod han i spissen for en internasjonal fangstøkonomi. Han hadde hundrevis av slaver under seg. Kristne slaver fra Skottland og Irland.
Men vi vet nesten ingenting om Geirmund Heljarskinn, det finnes ingen saga om ham, og ettertiden har forsøkt å glemme ham. Hvorfor?
1100 år senere tar en fjern slektning av Geirmund, forfatteren Bergsveinn Birgisson, fatt i spørsmålet om hvordan livet til Geirmund var og hvorfor han måtte glemmes. Gamle fragmenter, moderne genetikk og informasjon hentet på reiser til fjerne steder er satt sammen til en pulserende skildring av en rå og poetisk fortid.
Sjelden har vikingtiden vært levendegjort på denne måten.
Bergsveinn Birgisson ble i 2012 nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen Svar på brev frå Helga. Den svarte vikingen ble nominert til Brageprisen for beste sakprosa da den kom og er solgt til mange land.

Terningkast seks: «Obligatorisk for alle som er det aller minste interessert i saga og vikingtid.» Maria Å. Rø, Adresseavisen
«Besnærende som en kriminalroman» Hans Jacob Orning, Klassekampen
«Et mesterstykke!» Mona Ringvej, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Den svarte vikingen
Bokmål Ebok 2019
Den svarte vikingen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020