Den svarte vikingen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 386
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243007895
Omtale Den svarte vikingen
Denne sagaen Begynner i Rogaland i år 846 etter Kristus.Her fødes en dag en helt spesiell kongssønn. Vi vet at moren var fra Sibir, derfor ble han født med asiatiske trekk. Han skulle bli "Den svarte vikingen" - den mektigste landnåmsmannen på Island. Mørkhudet og med mongolske ansiktstrekk stod han i spissen for en internasjonal fangstøkonomi. Han hadde hundrevis av slaver under seg. Kristne slaver fra Skottland og Irland.

Men vi vet nesten ingenting om Geirmund Heljarskinn, det finnes ingen saga om ham, og ettertiden har forsøkt å glemme ham. Hvorfor?

1100 år senere tar en fjern slektning av Geirmund, forfatteren Bergsveinn Birgisson, fatt i spørsmålet om hvordan livet til Geirmund var og hvorfor han måtte glemmes. Gamle fragmenter, moderne genetikk og informasjon hentet på reiser til fjerne steder er puslet sammen til en sjokkerende skildring av en rå og poetisk fortid.

Sjelden har vikingtiden vært levendegjort på denne måten.

Bergsveinn Birgisson ble i 2012 nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen Svar på brev frå Helga. Dette er hans første sakprosabok.

Til toppen

Andre utgaver

Den svarte vikingen
Bokmål Heftet 2019
Den svarte vikingen
Bokmål Ebok 2019
Den svarte vikingen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Bergsveinn Birgisson: