Den tause revolusjonen (Innbundet)

Global kapitalisme og demokratiets død

Forfatter:

Sten Inge Jørgensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Silent Takeover
Oversatt av: Jørgensen, Sten Inge
ISBN/EAN: 9788202234218
Omtale Den tause revolusjonen


Den tause revolusjonen utfordrer oss alle til å skape en globalisering hvor vi kan bestemme over våre liv og omgivelser.

Seattle 1999, Washington 2000, Genova og Göteborg 2001, Oslo, Firenze og Buenos Aires 2002, India, Uruguay, Mexico... Verden over har hundre tusenvis av mennesker protestert mot en global kapitalisme på ville veier.

En av dem er den engelske økonomen, journalisten og forfatteren Noreena Hertz. I Den tause revolusjonen setter hun med stort engasjement de siste årenes protestbevegelser inn i en større og viktig politisk sammenheng. Hun trekker trådene tilbake til Den kalde krigens slutt og Murens fall på 1980-tallet, og gir en alarmerende beskrivelse av vår egen samtid. Økonomi er blitt den nye politikken, og jakten på fortjeneste veier tyngre enn sosiale spørsmål. De som sitter med makten er ikke folkevalgte nasjonalforsamlinger, men mektige multinasjonale selskaper utenfor politisk kontroll.

Hertz budskap er tindrende klart: For å skape en verden med større likhet, rettferdighet og reelt demokrati, er det ikke nok å protestere i gatene. Hun lanserer derfor seks skritt for å omstøpe den globale kapitalismen og redde folkestyret.

Org. tittel: The silent takeover

Oversatt av: Sten Inge Jørgensen

Anmeldelser:"Noorena Hertz' «Den stille revolusjonen» må like fullt kalles en klassiker.."
Ivar A. Iversen, Dagsavisen

Til toppen