Det kongelige slott i Oslo (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 80
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202288594
Kategori: Håndverk og interiør
Omtale Det kongelige slott i Oslo

Bli med inn på Slottet!

Få bygninger har en viktigere plass i nordmenns bevissthet. Norges kongebolig er et av landets viktigste enkeltbygg, og har dessuten en svært stor kulturhistorisk verdi. I det innledende kapittelet i denne boken kan du lese om hvordan Slottet ble til, om monarkene som har regjert der siden det ble innviet i 1849, og hvordan de har vært med på å sette sitt preg på interiørene helt frem til i dag. I mange av rommene kan historien om disse personene og deres samtid fortelles ved hjelp av møbler, malerier og skulptur, gjenstander som har en unik opprinnelse som del av De kongelige samlinger. Bokens hoveddel tar for seg de viktigste rommenes interiører enkeltvis, hvor forfatteren gir en rik og detaljert beskrivelse -- her får du en omvisning i en levende historie.

Rikt illustrert
Fotograf Espen Grønli har tatt flotte bilder som gir oss inntrykk av værelsene i sin helhet. Han gir oss også fotografier av interessante gjenstander og detaljer. I tillegg vises portretter av monarkene samt andre tegninger og illustrasjoner.

Forfatteren
Nina Høye (f. 1971) er utdannet cand.philol. i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo og har skrevet en avhandling om Linstow og hans arbeider med interiørene på Det kongelige slott. Hun er ansatt som kunsthistoriker og omvisningsleder i Åpent Slott.

Til toppen

Flere bøker av Nina E. Høye: