Det sanne, det gode, det skjønne (Heftet)

en innføring i filosofi

Forfatter:

og

Jason (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 267
Illustratør: Jason
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215011714
Omtale Det sanne, det gode, det skjønne
En systematisk innføring i filosofi skrevet ut fra tanken om at filosofi har betydning for våre liv.
Bokens første del tar for seg ulike syn på viten, vitenskap, forståelse og språk. Under tittelen «Det gode» tar forfatterne for seg ulike normative, etiske teorier, spørsmålet om hvorvidt mennesket har en fri vilje, samt hva som kjennetegner det menneskelige selvet. I bokens siste del «Det skjønne», presenteres sentrale estetiske teorier, samt forholdet mellom kunst, moral og erkjennelse.

«Det sanne, det gode og det skjønne» fikk i 2003 Universitetsforlagets fagbokpris. Boken bryter med en lang filosofihistorisk læreboktradisjon ved å la tema være styrende for fremstillingen. Forfatterne knytter stoffet opp mot særdeles lesbare og gjenkjennelige eksempler både fra historiske sammenhenger og samtidig dagligliv.

Dette er en engasjerende innføringsbok i filosofisk tenkning og humanistisk dannelse skrevet for studenter og alle andre som er interessert i filosofi.

Denne nye utgaven er oppdatert og ytterligere forbedret.

«... disse gutta har hatt det gøy ... Svendsen og Säätelä har lyktes veldig godt med denne fremstillingen» Mia Berner, Morgenbladet

Til toppen

Flere bøker av Lars Fr.H. Svendsen og Simo Säätelä: