Ditt yogakjøkken (Innbundet)

Over 100 oppskrifter på ren og næringsrik mat som styrker og balanserer energien din

Forfatter:

Ann Høydalsnes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 191
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Yoga Kitchen
Oversatt av: Høydalsnes, Ann
ISBN/EAN: 9788202522964
Omtale Ditt yogakjøkken

Over 100 plantebaserte supersunne matoppskrifter uten gluten og sukker

Enten du er en kostholdsinteressert yogautøver eller bare ønsker å spise mat som balanserer og styrker energien din, er dette kokeboka for deg. Kimberly Parsons har hentet inspirasjon fra sin personlige reise i yogaens rike og bygget opp boka med utgangspunkt i yogafilosofiens urgamle chakrasystem.

 

Mitt første møte med yoga var tilfeldig; en venninne spurte om jeg ville bli med henne på en yogatime en kveld. Etter en times bøying, tøying og svetting i en dynamisk power-yogatime kollapset jeg fullstendig utslitt på matta, men samtidig følte jeg meg virkelig opplivet. På et vis hadde jeg funnet fred, glede og klarhet i den prosessen det var å bevege seg gjennom kombinasjonene av de eldgamle yogastillingene. Min videre reise i yogaens rike ga meg ideen til å åpne The Retreat Cafes. Jeg begynte å samarbeide med etablerte yogastudioer for å kunne drive kafeer med sunn vegetarisk mat, også levert hjem på døra, og etter hvert også å markedsføre yogasentrene som jeg nå driver rundt omkring i verden.

 

VAMPYRJUICE

(2 porsjoner)

Av alle rotfruktene er rødbeten langt den overlegne når det gjelder sunnhet og ernæringsmessige fordeler. Den jordpregete og søte smaken er bare en forkledning for rødbetenes leverrensende egenskaper. Rødbeten er også en sterk antioksidant som renser blodet. Videre inneholder den glutamin, en aminosyre, som er viktig for god helse og en sunn tarmfunksjon.

1 stor rødbete, renset og uten stilk

2 gulrøtter, skrubbet, men ikke skrelt

½ agurk, skylt

125 g friske tranebær (eller andre friske røde frukter som blodappelsin, vannmelon eller granateple)

2½ cm stykke frisk ingefær, skrelt

Ha ganske enkelt alle ingrediensene i en juicemaskin, kjør og server.

Til toppen

Om forfatter Kimberly Parsons

Kimberly Parsons er utdannet naturopat fra Australia. I mange år hjalp hun klienter med ulike utfordringer som vekttap, infertilitet og høyt blodtrykk før hun spesialiserte seg innenfor ernæring og naturmedisin. Hun fikk en forståelse av hvordan kroppen helbredes og fungerer i et vekselspill med omgivelsene. Livet brakte henne til Italia og de franske alper, og i London arbeidet hun som kjøkkensjef. Der møtte hun yoga, som ga henne fred, glede og klarhet og etter hvert ideen til å åpne The Retreat Cafes. I samarbeid med etablerte yogastudioer drev hun kafeer med sunn vegetarisk mat, også levert hjem på døren. Etter hvert startet hun egne yogasentre som hun driver rundt om i verden. I 2012 kom den første boken, En koffert full av oppskrifter – en kokk på reisefot, som også er utgitt på norsk.

www.kimberly-parsons.com

Til toppen