Dødsmarkene av Timothy Snyder (Ebok)
Ebok

Dødsmarkene (Ebok)

Europa mellom Hitler og Stalin

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 5.93 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bloodlands
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788232805143
Omtale Dødsmarkene
Forfatteren av den internasjonale bestselgeren Om Tyranni, gir oss i denne boken den definitive historien om Hitlers og Stalins massedrapspolitikk - som forklarer hvorfor Ukraina har vært i sentrum av vestlig historie det siste århundret.

«Dødsmarkene» er betegnelsen på området mellom Berlin og Moskva. Her, midt i Europa, midt i det 20. århundret, drepte nazistene og det sovjetiske regimet til sammen 14 millioner sivile. Etter andre verdenskrig ble historiene om disse massedrapene skjult bak jernteppet.

En av verdens ledende historikere, Timothy Snyder, viser på en ny og original måte sammenhengen mellom Hitlers holocaust og Stalins terror. Gripende fortalt gjennom brev, dagbøker og notater funnet på ofrene avdekkes glemte episoder fra regimenes massedrap.

Med et nytt etterord som tar for seg relevansen av disse hendelsene for det moderne demokratiets tilbakegang, er Dødsmarkene helt nødvendig lesning for alle som ønsker å forstå den sentrale tragedien i moderne historie og dens betydning i dag.

Til toppen

Andre utgaver

Bloodlands
Engelsk Heftet 2011
Dødsmarkene
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Timothy Snyder: