Boka om alle mine liv (Innbundet)

Forfatter:

Hilde Stubhaug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 205
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The book of my lives
Oversatt av: Stubhaug, Hilde
ISBN/EAN: 9788205426658
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Boka om alle mine liv
En intim og hjerteskjærende memoarbok om en verden som går tapt i et av historiens mørkeste kaptitler.

Aleksandar Hemons liv begynte i Sarajevo, der guttedagene var fylt med gatefotball og søskenrivalisering, og som ung mann dreide livet hans seg om amerikansk musikk, dårlig poesi og litt bedre journalistikk. Som tjuesjuåring reiste han til Chicago en tur som skulle markere begynnelsen på et nytt liv, denne gangen i USA. Mens han var der, ble han vitne til krigen som brøt ut i Bosnia. Foreldrene og søsteren måtte flykte, og Aleksandar Hemon selv kunne ikke dra tilbake til hjemlandet.
Boka om alle mine liv er Hemons første sakprosaboka. Den er delvis en memoarbok om en verden som går tapt i en av historiens mørkeste konflikter, men den er også en kjærlighetssang til to byer og en lovsang til familiebåndene. Det er et lidenskapelig verk som springer ut fra heftig intelligens, usigelige tragedier og skarp innsikt. Og slik bare de beste fortellingene kan, vil denne gjøre deg til en annen leser innen du er ferdig med den og til et annerledes menneske, med en ny måte å se verden på.
«Boka om alle mine liv er skrevet med menneskelighetens fulle kraft. Den vil få deg til å tenke, le, gråte og huske deg selv. Hvis du aldri har lest Aleksandar Hemon, vær beredt på å få et dypere verdenssyn.» Jonathan Safran Foer.
«Glødende. Når du lukker øynene, vedvarer kraften fra Aleksandar Hemons veldige talent.» Junot Díaz

Til toppen