Evig barnefri (Innbundet)

historier om frivillig barnløshet

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 196
Forlag: Humanist forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282821162
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Evig barnefri
Hva feiler det folk som sier nei til selve meningen med livet? Barnefrihet vekker oppsikt. Vi lever i en tid der det er lettere enn noen gang å få hjelp mot fertilitetsproblemer, velferdsordningene er mange og den generelle velstanden stor. Parallelt med dette leser vi om samfunnets behov for nye skattebetalere og hjelpende hender i fremtiden. Det er tilsynelatende ingen grunn til ikke å få barn med mindre de fysiske utfordringene er uoverkommelige. Ufrivillig barnløshet utløser stor sympati, frivillig barnløshet derimot, er egoistisk.

Fullt så enkel er ikke virkeligheten. I denne boka, redigert av Heidi Helene Sveen, skriver tretten mennesker om hvorfor de har valgt et liv uten barn. Historiene deres demonstrerer at årsakene til frivillig barnløshet er langt mer komplekse enn mange tror, og at barnefrihet ikke står i veien for å leve komplette liv.

Med bidrag av Brita Møystad Engseth, Ole I. B. Storø, Anne Bitsch, Frank Rossavik, Ingvill Dybfest Dahl, Mari Groven Holmboe, Kathleen Rani Hagen, Tony Burner, Hilde Marstrander, Camilla Prytz, Heidi Anderssen-Dukes, Bitten Linge og Heidi Helene Sveen.

Til toppen

Andre utgaver

Evig barnefri
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Heidi Helene Sveen: