På kjøret (Innbundet)

reportasjer fra Rockefeller Road til verdens ende

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 278
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241911200
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale På kjøret
På kjøret er et kresent utvalg reportasjer skrevet av en av våre beste skribenter. I mer enn 20 år har Eskil Engdal hatt hele verden som sitt arbeidsfelt, alltid kompromissløst til stede, noen ganger med livet som innsats.

I møter med.den internasjonale overklassens overflod og dekadanse tegner han et burlesk bilde av vår samtid. Han stiger om bord på.tidenes største og dyreste cruiseskip, og prøver seg på.Big Game-fiske på de store oseaner.

Samtidig forteller han om vår tids moralske og fysiske forfall, om utspekulert kriminalitet og jakten på nye ressurser..I Ciudad Juarez flyter likene i gatene der han går, i Zimbawe deltar han i jakten på bloddiamanter, og ved Fuji-fjellet går han inn i en skog der japanske forretningsmenn forsvinner for å dø.

Reportasjene hans er fortalt i et fortettet litterært språk rått, humoristisk og poetisk.

Eskil Engdal er født i 1964 på Ørland. Han har jobbet over 20 år som journalist i Dagens Næringsliv. Han mottok SKUP-prisen i 2011, og i 2012 fikk han Internasjonal reporters Journalistpris. I 2013 ble han tildelt presseprisen «Gullpennen» av Riksmålsforbundet.

Til toppen

Flere bøker av Eskil Engdal: