På havets bunn av Alf R. Jacobsen (Ebok)
Ebok

På havets bunn (Ebok)

sjøkrig og skattejakt

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 9.83 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Vega forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282114622
Kategori: Historie
Omtale På havets bunn
Høsten 1941 var Hitlers krigsmaskin i ferd med å knuse all motstand på Østfronten. Den røde hær trengte desperat forsyninger av våpen og råvarer, men manglet hard valuta. Churchill og Roosevelt innså den akutte faren ved et sovjetisk nederlag. Etter en lang og hard dragkamp ble løsningen funnet: Stalin skulle hjelpes mot betaling i edle metaller.

I løpet av et halvt år ble det i all hemmelighet fraktet mer enn 200 tonn gull, sølv og platina fra Sovjetunionen gjennom Barentshavet, Stillehavet og Atlanteren. De enorme verdiene skulle finansiere amerikanske og britiske forsyninger, som ble sendt den andre veien. Samtidig ble sjøkrigen stadig mer nådeløs. En rekke transportskip forsvant under angrep fra tyske ubåter, overflateskip og fly, noe som etter krigen utløste et kappløp om de skjulte rikdommene. Vrakjegere, eventyrere og svindlere så sjansen til hurtig gevinst for den som kom først.

I På havets bunn forteller Alf R. Jacobsen for første gang den spennende og ukjente historien bak de allierte hjelpeavtalene. Han skildrer de blodige sammenstøtene til havs - og avdekker hva som skjedde da skattejakten kom i gang.

Boken er et samarbeid med dykker Ole Martin Rønning.

Til toppen

Andre utgaver

På havets bunn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
På havets bunn
Bokmål Lydbok-CD 2015
På havets bunn
Bokmål Innbundet 2015
På havets bunn
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Alf R. Jacobsen: