Evert Taube (Innbundet)

50 viser utvalgt av Sven-Bertil Taube

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 264
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Evert Taube
ISBN/EAN: 9788202420369
Kategori: Musikk
Omtale Evert Taube

Trykk - og syng med til Evert Taubes musikk!

Boka har en integrert lydenhet med musikken til hver eneste av de 50 visene som er med i boka. All musikk er nyinnspilt til denne bokutgivelsen, der du selv kan synge alle visene med visetekstene som er gjengitt i boka, og bruke lydavspilleren med musikken som akkompagnement til din egen sang.

EVERT TAUBES 50 fineste viser
Evert Taube er Sveriges og kanskje hele Nordens aller mest kjente og folkekjære visedikter og visesange, og har skapt visetekster og melodier som er blitt allemannseie også i Norge. Hva er en St. Hansfeiring i Norges skjærgård uten viser som Så länge skutan kan gå, Flickan i Havanna, Rosa på bal, Änglamark og Calle Schewens vals, bare for å nevne noen få av hans kjente og kjære viser. Melodiene han komponerte er utrolig vakre.

Evert Taube ble født i Göteborg i 1890 og døde i 1976. Han skrev rundt 350 viser og var en svært populær trubadur både i Sverige og Norge. Den som kanskje aller mest har holdt Taubes viseskatt levende etter hans død, er hans eldste sønn Svenn-Bertil Taube, som har gjort utvalget av de 50 visene i boka og også skrevet forordet.

Biografien om Evert Taube og historien bak de utvalgte visene er oversatt av visesangeren Lars Klevstrand, som i en årrekke har fremført Evert Taubes viser i Norge. Selve visetekstene er beholdt i sin lyriske, svenske språkdrakt.

Til toppen