Th Kittelsen (Innbundet)

askeladd og troll

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 496
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203294143
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Th Kittelsen
Theodor Severin Kittelsen (1857-1914) ble mest kjent som eventyrtegner og har fått generasjoner til å grøsse, drømme og gapskratte. Han levde i en tid da vitenskapen ville gjøre alt til biologi, kjemi, fysikk og mekanikk, men fikk likevel publikum til å se humor, poesi og mystikk i naturen. Kittelsen så skarpt både utover og innover, og dette doble Kittelsen-blikket virker fortsatt.
Han var ingen stor maler og brukte ofte enkle virkemidler når han arbeidet på papir. Likevel skapte han måten vi ser på. Likevel fryder, skremmer og morer han oss mer enn hundre år etter sin død. Hvordan fikk han det til? Biografen jakter på svarene i et fargerikt sinn, i kjente og ukjente verker, og i et kunstnerliv like frodig, skiftende og dramatisk som Kittelsens kunst.
.
«Uten denne maler hadde Norge ikke blitt Norge.»
Jan Erik Vold
.
Arnhild Skre er historiker, kulturjournalist og forfatter. Hun har skrevet en rekke bøker, blant andre La meg bli som leoparden. Ragnhild Jølsen - en biografi (2009) og Hulda Garborg. Nasjonal strateg (2011), som hun fikk Brageprisen for. Arnhild Skre er en populær og ettertraktet foredragsholder.

Til toppen

Andre utgaver

Th Kittelsen
Bokmål Ebok 2015