Fanget i Iran (Innbundet)

Forfatter:

og

Karina Loka (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 352
Forlag: Hermon
Språk: Bokmål
Originaltittel: Captive in Iran
Oversatt av: Loka, Karina
ISBN/EAN: 9788230210222
Kategori: Religion
Omtale Fanget i Iran
Sperret inne, men ikke brakt til taushet.
Maryam Rostampour og Marziyeh Amirizadeh visste at det var med livet som innsats. Selv om de islamske lovene i Iran forbød dem å dele sin kristne tro, hadde de i løpet av tre år gitt Det nye testamente til 20 000 av sine landsmenn i all hemmelighet. De hadde startet to hemmelige husmenigheter, blant annet en for prostituerte - mange av dem var kvinner som hadde blitt forlatt av sine ektemenn og som ikke hadde noen annen måte å forsørge seg selv og sine barn på. Maryam og Marziyeh hadde vært nær ved å bli oppdaget flere ganger ... det virket som en guddommelig ledelse hver gang de ikke ble det.
Til slutt - og kanskje var det ikke til å unngå - ble de to kvinnene imidlertid arrestert i 2009 og holdt fanget i det beryktede Evin-fengslet i Teheran, et sted hvor fanger tortureres regelmessig, og hvor henrettelser blir utført både raskt og plutselig. I møte med skremmende forhør og trusler og den overhengende faren om dødsstraff, skjedde det noe bemerkelsesverdig: I stedet for å gi etter for frykten, tok de et radikalt - og farlig - valg om å dele sin tro bak de samme murene som var ment å skulle bringe dem til taushet.
I Fanget i Iran gjenforteller Maryam og Marziyeh hvordan Gud brukte deres 259 dager i Evin-fengslet til å gjennomføre en mirakuløs helomvending: å tenne et lys på et av verdens mørkeste steder, gi håp til de som hadde mistet alt og vise kjærlighet til de som befant seg i en fortvilet situasjon.

Til toppen