Det egoistiske genet av Richard Dawkins (Ebok)
Ebok

Det egoistiske genet (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig i Tanum e-bok leseapp eller på Min side. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 396
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Eboknorden AS
Språk: Bokmål
Originaltittel: The selfish gene
Oversatt av: Hem, Arne
ISBN/EAN: 9788282820677
Kategori: Teknikk og populærvitenskap
Omtale Det egoistiske genet
Er kroppene våre bare overlevelsesmaskiner for genene?.
Knapt noen bok innen biologi har, siden Darwins Om artenes opprinnelse, vakt slik oppsikt som Dawkins. Det egoistiske genet. Dette er boken som maktet å gjøre genteori og evolusjonsbiologi til folkelesning!.
Her kan du lese om livet på jorda sett fra genenes synsvinkel. Genenes eneste mål er å bringe flest mulig kopier av seg selv videre til nye generasjoner, og til dette trengs et verktøy . organismen. Enhver organisme, mennesket inkludert, kan derfor betraktes som en genstyrt robot, en marionett under DNA-trådene..
Men hvor blir det da av menneskets frie vilje? Fritar et slikt verdensbilde oss fra moralsk ansvar? Nei, hevder Dawkins. Mennesket er ikke totaldeterminert, men kan, som eneste art, gjøre opprør mot genenes diktatur. Innledningen er skrevet av professor Dag O. Hessen..
Richard Dawkins er den første som innehar Oxfords nylig opprettede Charles Simonyi professorat til offentlig forståelse av vitenskap. Han er født i Nairobi av britiske foreldre og fikk sin utdannelse ved universitetet i Oxford, hvor han tok doktorgraden under ledelse av Nobelprisvinneren og adferdsforskeren Niko Tinbergen.

Til toppen

Andre utgaver

Det egoistiske genet
Bokmål Heftet 2009

Flere bøker av Richard Dawkins: