Ekte grønn mat (Innbundet)

Spis grønt, dyrk grønt, lev grønt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202734244
Omtale Ekte grønn mat

Ekte grønn mat forteller forfatter og matentusiast Andreas Viestad om hvilke grønnsaker som er de enkleste og mest bærekraftige å dyrke her i nord, og hvordan du tilbereder dem i nydelige, fristende retter.

Bokas 120 grønnsakoppskrifter er fordelt over 14 kapitler med utgangspunkt i ulike grønnsaktyper, fra tomater, urter og salater til beter, neper og jordskokk. Boken byr også på forslag til gode kombinasjoner av retter, slik at du kan servere hele, grønne og smakfulle måltider som hele familien blir mett av.

Boken er både praktisk og inspirerende, og gir en innføring i hjemmedyrking av norske grønnsaker. Du får mange nyttige tips og triks til hvordan du planlegger og gjennomfører dyrkingen. Når du dyrker selv, har du ikke bare gleden av å spise egenprodusert mat, men du får også et nærere forhold til matens vei fra jord til bord. Urtene du dyrker selv, har sterkere og mer intens smak, salvien får tjukkere blader, ruccolaen har mer temperament. Og potetene kommer i forskjellige størrelser, med ulik smak etter hvilke sorter du dyrker.

«Jeg er ingen profesjonell gartner, men jeg har ustrakt erfaring med forskjellige typer dyrking av ulikt omfang, fra dyrking i vinduskarmen til småbruk. Og jeg er god til å finne løsninger», sier Andreas. I tillegg til å være matskribent og forfatter, er han også grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn, med filialer ulike steder i landet.

Bokens frodige foto er tatt av fotograf Mette Randem.

Til toppen

Flere bøker av Andreas Viestad: