En sommer (Innbundet)

Amerika 1927

Forfatter:

Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 478
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: One summer
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788205463790
Omtale En sommer
Endelig er Bill Bryson tilbake med ny bok! Bryson reiser igjen bakover i tid, denne gangen til Amerika i 1927. Dette er året og sommeren det moderne Amerika ble til. I løpet av fem fortettede måneder ble verden endret.
    Sommeren 1927 hadde Amerika et aksjemarked på full fart oppover, en president som jobbet fire timer om dagen (og sov mesteparten av tiden ellers), en halvgal skulptør med en ellevill plan om å hugge ut fire giganthoder i et utilgjengelig fjell kalt Rushmore, en sensasjonell mordsak, en katastrofal flom i Mississippi og en ung flyver ved navn Charles Lindbergh - som startet sommeren helt ukjent og avsluttet den som den mest berømte mannen i verden. Det var sommeren som så filmens fødsel, oppfinnelsen av fjernsyn, toppen av Al Capones terrorvelde, den elendige avgjørelsen som ledet til Den store depresjonen, og et helt umulig antall andre hendelser.
    I kjent stil forteller Bryson en historie full av eksentriske personligheter, forbløffende sammentreff og fascinerende fakta. Tonen er umiskjennelig «brysonsk» - det er underholdende, det er lærerikt og det er fremfor alt morsomt."Bill Bryson er her igjen, strålende opplagt og underholdende ..." Fædrelandsvennen

Til toppen

Andre utgaver

One summer
Engelsk Heftet 2014
En sommer
Bokmål Ebok 2014
En sommer
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Bill Bryson:

Anmeldelser En sommer

«Fortellingen er like velskrevet og morsom som alltid fra denne forfatterens hånd, og denne gangen overgår han seg selv i bitende satire.»
Sten Inge Jørgensen, VG 

 

Til toppen