Etikk i klimakrisens tid av Arne Johan Vetlesen og Jan-Olav Henriksen (Ebok)
Ebok

Etikk i klimakrisens tid (Ebok)

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.98 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282261692
Omtale Etikk i klimakrisens tid
Hvorfor reiser vi fremdeles på ferie til Thailand, når vi vet at flyreiser gir store utslipp av CO2? Hvorfor fortsetter Norge med oljeutvinning, selv om alle vet at bruk av fossil energi fører til global oppvarming? Dette er vår tids store moralske utfordring, mener de to forfatterne Arne Johan Vetlesen og Jan-Olav Henriksen: Vi vet hva som kan motvirke klimakrisen, men vi gjør likevel ikke det som trengs.

Vetlesen og Henriksen inspirerer til å tenke annerledes om natur og samfunn og til å reflektere rundt de etiske og moralske valg vi alle må ta. Sammen må vi finne en måte å leve på som er bærekraftig for alle levende vesener i dag og for fremtidige generasjoner.

Etikk i klimakrisens tid er et kritisk og konstruktivt bidrag til debatten om vår tids største utfordring. Arne Johan Vetlesen (f. 1960) Dr. philos, er professor i filosofi ved Universitetet i Oslo, og har utgitt flere bøker om etikk og politisk filosofi. Jan-Olav Henriksen (f. 1961) Dr.theol. og dr.philos, er professor i religionsfilosofi ved MF Vitenskapelig Høyskole i Oslo, og har utgitt bøker om menneske og natur i etisk og religionsfilosofisk perspektiv. Begge forfatterne har i en årrekke arbeidet med etiske problemstillinger knyttet til forbruk, natur, klima og miljø.

Til toppen

Andre utgaver

Etikk i klimakrisens tid
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Arne Johan Vetlesen og Jan-Olav Henriksen: