Mat, menneske og evolusjon av Iver Mysterud (Ebok)
Ebok

Mat, menneske og evolusjon (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig på Min side.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 112
Kopibeskyttelse: Kopibeskyttet
Filformat: PDF
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205444928
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale: Mat, menneske og evolusjon
Boken presenterer selve grunnlinjen i debatten om hva vi bør spise, og gir en oversikt over en del sentrale problemstillinger om evolusjon og kosthold. Forfatteren tar for seg hva som er naturlig kosthold, og går tilbake i forhistorien for å se på sammenhengen mellom kostholdet og hjernens vekst. Deretter tar han for seg hva mennesket spiste som jegere og sankere, såkalt steinalderkost. Han ser på hvordan et slikt kosthold kan karakteriseres, samt hvordan helsen til mennesker som spiste og spiser på denne måten var og er. Boken tar for seg hva som har skjedd historisk og om hva som kan forventes å skje når man begynner å spise evolusjonært sett ny mat. Forfatteren tar spesifikt for seg tre hovedtyper av ny mat: kornprodukter, kumelk og sukker. Har litteraturliste og register.

Til toppen

Flere bøker av Iver Mysterud: