LØFT og narrativer i profesjonelle samtaler (Heftet)

fra nederlag til trappetrinn

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 165
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215007403
Kategori: Psykiatri
Omtale LØFT og narrativer i profesjonelle samtaler
Kirsti R. Haaland presenterer det teoretiske grunnlaget for LØFT og narrativ tilnærming kort og oversiktelig, samtidig som hun inviterer leseren inn i den profesjonelle relasjonen og de tanker, samtaler og handlinger som skjer der. I fortellinger fra barnevern, familieterapi, PPT og psykisk helsearbeid viser hun hvordan forståelse og metoder kan anvendes i praksis.
Forfatteren viser hvordan den kontinuerlige profesjonelle refleksjonen er sentral i samspillet mellom teori og praksis. Gjennomgangstema i boken er hvordan den profesjonelle hjelper kan bidra til økt kreativitet, større frihet og å stimulere til å benytte ubrukte krefter for å skape forandring. Dette er en bok for studenter og yrkesutøvere som ønsker en innføring i løsningsfokuserte og narrative tilnærminger for å styrke sin samarbeidskompetanse og utvikle sine profesjonelle relasjoner.

Kirsti R. Haaland er spesialist i klinisk psykologi med familiepsykologi. Hun er ansatt ved Østensjø familiekontor og ved psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.

Til toppen

Flere bøker av Kirsti Ramfjord Haaland: