Mestring av alvorlige psykiske lidelser (Heftet)

et gruppebasert lærings- og mestringsprogram

Serie: På vei til et bedre liv 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 115
Forlag: Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål
Serie: På vei til et bedre liv
ISBN/EAN: 9788232103607
Kategori: Psykiatri
Omtale: Mestring av alvorlige psykiske lidelser
Hos personer med alvorlige psykiske lidelser blir rehabiliteringen ofte forhindret av psykososial funksjonssvikt. Rusmiddelbruk vil ytterligere bidra til å hemme mestring av utdanning, yrkesliv, vennskap og partnerskap. Behovet for trening i sosial interaksjon og i andre ferdigheter som er nødvendige for å mestre et selvstendig liv, er solid begrunnet i forskning.

Dette er en lærings- og mestringsbasert behandlingsmanual rettet mot personer med psykosesykdom, sinne-/aggresjonsproblemer og rusproblemer. Den tar også opp temaer som fritid og venner, bedring av selvfølelse og trening i positiv selvhevdelse. Her kombineres sosial ferdighetstrening, kognitiv atferdsterapi og psykoedukasjon. Programmet er laget slik at man kan benytte det i sin helhet eller bruke utvalgte deler av det. Det foreligger kursmanual for gruppelederne (denne boken) og arbeidshefte for gruppedeltakerne.


På vei til et bedre liv er en serie bøker som er utarbeidet for bruk i gruppebehandling av ulike psykiske lidelser, der kursdeltakerne lærer å mestre sine psykiske problemer på en effektiv måte.

Til toppen

Flere bøker av Rolf W. Gråwe: