Deltakelse på fritiden (Heftet)

perspektiver på fritidsdeltakelse for mennesker med utviklingshemning

Legg i ønskeliste

Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 137
Forlag: Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788245017724
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Deltakelse på fritiden
Denne boken.presenterer forskningsbasert kunnskap om utviklingshemmedes muligheter for deltakelse på fritidsarenaen. Bidragene gir samlet et bilde av hvordan situasjonen er for de utviklingshemmede i dag når det gjelder fritid, og gir grunnlag for å styrke og videreutvikle tjenestetilbudet på kultur- og fritidsarenaen overfor personer med utviklingshemming.

Boken er skrevet som et ledd i arbeidet med å dokumentere erfaringer.i forsknings- og utviklingsprosjektet «Aktive muligheter», som er initiert av Helsedirektoratet. Den gis ut i serien «Aktivitet, deltakelse og likeverdige muligheter», som er et samarbeidsprosjekt mellom Fagbokforlaget og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser.

Deltakelse på fritiden retter seg mot studenter i ulike helse-, sosial- og kulturfaglige utdanninger. Boken vil også ha interesse for ansatte i offentlig og frivillig sektor som arbeider med å tilrettelegge tjenester for utviklingshemmede.

Tidligere utgitt i samme serie
Anders Midtsundstad
Fritid med bistand. En metode for å støtte sosial inkludering (2013)

Anders Midtsundstad er ansatt som seniorrådgiver ved Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser (Aktiv.Ung). Han.leder knutepunktet Fritid for alle i et nært samarbeid med Helsedirektoratet.


Trond Bliksvær er postdoktor ved Universitetet i Nordland, Fakultet for samfunnsvitenskap. Han har vært forsker siden 1995 ved NOVA, Nordlandsforskning og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser (Aktiv Ung).

Til toppen