Trenerroller (Heftet)

Legg i ønskeliste

Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 159
Forlag: Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245017717
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale: Trenerroller
Trenerrollen er de senere årene blitt mer og mer omdiskutert, både innen topp- og breddeidrett. Rollen er sammensatt og mangfoldig og favner et bredt spekter av både idrettsfaglige og sosiale funksjoner.

Denne boka tar for seg flere av rollene både den profesjonelle og den frivillige treneren har. Boka tar for seg temaer som motivasjon og måloppnåelse, trening og kosthold/fedme samt trenerens evaluering av egen rolleutøvelse og utøvelse av trenerrollen utenfor idrettskonteksten. Den ser også nærmere på topptrenerrollen og bruk av media, og på den kvinnelige topptrenerens utfordringer. Boka gir et viktig forskningsbasert bidrag til å forstå hvordan en trener kan oppfylle disse rollene, og hva hun eller han kan gjøre for å mestre dem.

Boka er ment for studenter og lærere i idrettsutdanninger ved universiteter og høgskoler samt tillitsvalgte og trenere i foreninger, klubber og lag innen både topp- og breddeidretten i Norge.

Stig Arve Sæther er universitetslektor i idrettsvitenskap ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU. Hans primære forskningsfelt er ungdomsidrett og talentutvikling, spesielt knyttet til fotball. Sæther har også erfaring som fotballtrener og har styreverv innen idretten.

Til toppen