FoU og skatt (Innbundet)

om Skattefunn og andre utvalgte emner

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 328
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205430617
Kategori: Jus
Omtale FoU og skatt
FoU og skatt er en håndbok beregnet på både næringsdrivende og jurister.

Bokens hovedtema er SkatteFUNN- ordningen. Etter at SkatteFUNN ble vedtatt i 2002, er om lag 23.000 prosjekter godkjent, og det er innrømmet skattefradrag for nærmere 11 milliarder kroner. Den samlede FoU-innsatsen knyttet til ordningen er på rundt 55 milliarder kroner, og antall SkatteFUNN-søknader ligger nå på om lag to tusen per år..
Det vesentligste spørsmålet i forbindelse med SkatteFUNN er hva som må til for at et FoU-prosjekt kan få SkatteFUNN- godkjenning. Dette temaet er utførlig behandlet med sikte på å gi praktisk veiledning til bedrifter som planlegger en SkatteFUNN-søknad.
SkatteFUNN- ordningen er forankret i skatteloven. Prosjektene fører ofte til immaterielle rettigheter. Boken behandler derfor også en del generelle skatterettslige spørsmål i tilknytning til FoU. Av temaer i denne forbindelse nevnes bla. hva som er en fradragsberettiget FoU-kostnad, skatteplikten for FoU-institusjoner, fradragsrett for gaver til FoU, salg av FoU- bedrifter og generasjonsskifte, samt internasjonale transaksjoner.
Finnes også som e-bok.

Til toppen