Sivilbeskyttelsesloven (Heftet)

en praktisk og juridisk veileder

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 278
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215018737
Kategori: Jus
Omtale Sivilbeskyttelsesloven
Etter terrorangrepene 22. juli 2011 har sikkerhets- og beredskapsarbeidet i Norge fått større aktualitet enn noen sinne. Erfaring viser at vi generelt har for dårlig kunnskap om samfunnssikkerhet og hvordan vi gjennomfører tiltak i praksis. Dette gjelder også våre folkevalgte.

I 2010 vedtok Stortinget den nye sivilbeskyttelsesloven. Den pålegger kommunene plikt til å lage helhetlige risiko- og sårbarhetsanalyser. På bakgrunn av analysen skal det lages beredskapsplaner. Sist, men ikke minst, er det helt nødvendig å øve.

Denne boken gir en praktisk innføring i sivilbeskyttelsesloven. Du vil også finne oversikt over viktige fagbegrep innenfor samfunnssikkerhet. Forskjellige analysemetoder er presentert som grunnlag for håndterbare måter å kartlegge risiko og å lage handlingsplaner. I tillegg gir boken en innføring i lovens bestemmelser om evakuering, tilfluktsrom og befolkningsvarsling. Sivilforsvarets viktige rolle som statlig beredskapsressurs er også redegjort for.

Målgruppen for boken er beslutningstagere og saksbehandlere i offentlig og privat sektor som jobber innenfor fagfeltet, studenter på høgskole- og universitetsnivå, og folk flest som er interessert i et stadig viktigere samfunnsområde. Boken er derfor ment også å kunne benyttes som en del av folkevalgtopplæringen.

Til toppen

Andre utgaver

Sivilbeskyttelsesloven
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Erik Furevik: