Innføring i mikrobiologi (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 383
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215025926
Kategori: Naturvitenskap
Omtale: Innføring i mikrobiologi
Endelig kommer en norsk grunnbok i mikrobiologi. «Innføring i mikrobiologi» er en rikt illustrert lærebok som gir en god og bred innføring i mikrobiologi på bachelornivå.Boken går grundig inn på emnene i generell mikrobiologi, som den pro- og eukaryote celletypen, klassifisering, vekst, kontroll av vekst, mikrobiell genetikk, og fysiologisk og fylogenetisk diversitet til bakterier, virus og eukaryote mikroorganismer. Den omhandler også tema som anvendt -, industriell- og medisinsk mikrobiologi.

Ettersom faget mikrobiologi bygger på kunnskaper i kjemi, biokjemi, molekylærbiologi, cellebiologi og genetikk, inneholder boken også en kort innføring i disse fagområdene.

Boken har mange og gode illustrasjoner som gir økt forståelse for mikroorganismenes livsformer, strukturer og prosesser.

Arne Tronsmo er professor i anvendt mikrobiologi ved Norges miljø og biovitenskapelige universitet. Han har siden 1973 undervist i cellebiologi, molekylærbiologi, generell mikrobiologi, mikrobiell økologi og mykologi på bachelor-, master- og ph.d.-nivå.

Til toppen