Skolen (Heftet)

organisasjon og ledelse, kunnskap og læring

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 375
Forlag: Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245016086
Kategori: Pedagogikk
Omtale: Skolen
Denne boka er et bidrag til kunnskapsgrunnlaget vi anvender for å forstå og forbedre skoler og andre utdanningsorganisasjoner. Forfatteren gir en oversikt over de viktigste retningene innen organisasjon og ledelse, hvordan de kan forstås vitenskapsteoretisk og idéhistorisk, og hvilken innvirkning retningene har på skole og utdanning. Boka belyser også hva som kjennetegner god praksis, hvilke dilemmaer og motsetninger som kan oppstå når ideer om styring og kontroll møter skolers og læreres forventninger om lokal frihet, og hvordan vi kan arbeide for at skoler skal bli best mulig for skoleledere, lærere og elever. Teksten er dermed en framstilling av organisasjon og ledelse som ikke bare presenterer teorier, men også setter dem i et skole- og utdanningsperspektiv og drøfter deres mulige innvirkning på praksis. Boka er skrevet for ledere, lærere, studenter, forskere og andre som ønsker å forstå og forbedre skole og utdanning og andre virksomheter der kunnskap og læring er sentralt. Her kan du bla i et utdrag av boka https://issuu.com/fagbokforlaget/docs/skolen?=10085375/35750130 Eirik J. Irgens er professor i utdanningsledelse ved NTNU med doktorgrad i organisasjonsendring fra Copenhagen Business School, hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Trondheim og Master in Education fra University of California. Irgens har arbeidet som lærer, med skoleutvikling, som opplæringsleder i industrien og med organisasjons- og lederutvikling i privat og offentlig sektor. Ikke siden Per Dalins bøker om skoleutvikling på 1970- og 1980-tallet har det blitt gitt ut faglitteratur som har som intensjon å gi denne typen samlende kunnskapsoversikt om organisasjon og ledelse i relasjon til skole. (Knut Roald, Høgskulen i Sogn og Fjordane)

Til toppen

Flere bøker av Eirik J. Irgens: