Snakk med oss (Heftet)

samarbeid mellom foreldre, barnehage og skole i et flerkulturelt perspektiv

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 191
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Flerspråklig , Bokmål , Dansk / Svensk
ISBN/EAN: 9788205425972
Kategori: Pedagogikk
Omtale Snakk med oss
Snakk med oss oppfordrer skoler og barnehager til å overskride etablerte arbeidsmåter og tenkemåter når man forholder seg til minoritetsspråklige foreldre.

Tittelen viser til at minoritetsforeldre ønsker å bli tatt på alvor, bli lyttet til og bli involvert i det pedagogiske arbeidet med deres barn. Det er foreldrene som kjenner sine barn best, og de ønsker å bli snakket med og ikke bare snakket til.
Boka presenterer teoretiske perspektiver som gir verktøy for økt kunnskap og forskningsbasert endring. Det gis også praktiske eksempler på anerkjennende og likeverdig samarbeid mellom foreldre og barnehage og skole.
I boka presenteres erfaringer fra prosjekter som er gjennomført i åtte kommuner i regi av Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) (se www.hioa.no/nafo for mer informasjon). Noen av prosjektene er filmet og tilgjengelig på www.skoleipraksis.no/flerkulturell-opplering/filmer
Forskning og eksempler på hjem?skole-samarbeid med minoritetsspråklige foreldre i Sverige og Danmark er også inkludert i boka.
Snakk med oss retter seg mot lærere og ledere i barnehage og skole, ansatte i PP-tjenesten og studenter i lærerutdanninger ved universiteter og høgskoler

Til toppen

Andre utgaver

Snakk med oss
Flerspråklig, Bokmål, Dansk/Svensk Ebok 2013