Meningen med volden (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 294
Forlag: Kommuneforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788244605717
Kategori: Psykologi
Omtale Meningen med volden
MENINGEN MED VOLDEN
Daglig utsettes vi for sterke voldsinntrykk gjennom mediene. Vi blir sittende med spørsmålene: hvordan, hvorfor og hvem? Volden fortoner seg meningsløs og tilfeldig og dermed særlig skremmende. Samtidig har de siste tiårs avdekking av barnemishandling, kvinnemishandling, mobbing og seksuelle overgrep gitt oss et sterkt inntrykk av at volden er overalt, bak hver dør og bak hvert smil.
For å kunne forhindre og forebygge må vi forstå volden og dens årsaker, vi må bak fasadene og meningsløsheten og inn i voldens natur. Makt og avmakt er voldens essens. Boken tar for seg voldens årsaker og søker å beskrive hvordan verden ser ut for den som utøver volden. Den viser hvordan voldsutøverne forstår sin egen vold, og hvordan dette i neste omgang kan bli opphav til ny vold. Den forklarer hvorfor vold avler vold, og hvordan vi kan forhindre at dette skjer.
Boken er skrevet ut fra praksis, fra forfatterens samtaler med flere hundre menn med voldsproblemer. Den veksler kontinuerlig mellom teori og eksempler. Den er skrevet på en slik måte at den utfordrer leseren til å forholde seg til volden både hus seg selv og hos andre. Mellom linjene er hovedbudskapet: Volden angår oss alle. Dette er en bok for dem som ønsker å forstå mer av volden, den kan leses av alle, også av dem som er blitt utsatt for vold eller som utøver vold. Samtidig, og ikke minst, bør den også være nyttig og utviklende lesing for alle fagfolk som arbeider med å forstå og hjelpe mennesker.
Per Isdal (1957) er psykolog og leder for behandlingsstiftelsen "Alternativ til Vold". Gjennom 12 år har han arbeidet som terapeut for menn med volds- og aggresjonsproblemer. Han har undervist fagfolk over hele landet og bidratt sterkt til å sette vold på dagsordenen innen helsevesenet og samfunnet for øvrig. Isdal har tidligere skrevet en bok om samtalegrupper for voldsdømte.

Til toppen

Flere bøker av Per Isdal: