Sexologi i praksis (Heftet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 397
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215008493
Kategori: Sosiologi
Omtale Sexologi i praksis
Dette referanseverket foreligger nå i en gjennomrevidert og til dels nyskrevet utgave. Boken gir en grunnleggende og omfattende innføring i faget sexologi. Den beskriver den menneskelige seksualitet og hvordan denne kan møtes og arbeides med profesjonelt.
Psykolog Elsa Almås og lege Esben Esther Pirelli Benestad er blant våre mest anerkjente sexologer. I denne boken beskriver de hvordan man profesjonelt kan møte og arbeide med problemer og utfordringer knyttet til seksualitet. De presenterer en grunnholdning som friskmelder seksualiteten fra forskjellige sykdomsstempler. Forfatterne er fortsatt inspirert av systemteori, men i økende grad også påvirket av narrativ teori og praksis. En slik tilnærming vektlegger klientens historie og erfaring og betrakter behandlingen som et samarbeid mellom klient og terapeut.

I denne utgaven er det lagt til et kapittel der forfatterne beskriver hvordan traumer kan forstyrre seksualiteten og viser hvordan man kan arbeide for å etablere seksualitet på egne premisser etter at traumeopplevelsen er bearbeidet. Forfatterne ser også på sammenhengen mellom skam, ordløshet og taushet knyttet til vanlig og uvanlig seksualitet. Leseren presenteres for kliniske eksempler gjennom hele boken.

Boken henvender seg til alle som utdanner seg til å arbeide terapeutisk med mennesker og menneskelige systemer. Helsepersonell og andre yrkesaktive som er opptatt av feltet sexologi vil finne boken informativ og interessant.

Til toppen

Andre utgaver

Sexologi i praksis
Bokmål Heftet 2017